2017-12-04 Klára Mercz

Országos Controlling Esettanulmányi Verseny

A Lámfalussy Sándor Szakkollégium és a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara a Menedzsment és Controlling Egyesület szakmai támogatásával 2017. november 25-27. között rendezte meg a VI. Országos Controlling Esettanulmányi Versenyt. A versenyre tíz négy fős csapat nevezett az ország különböző gazdasági felsőoktatási intézményeiből és a határon túli magyar nyelvű képzést folytató intézményekből.

Az idei évben az esetet az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport biztosította a versenyzők számára, melyben arra keresték a választ, hogy érdemes-e lecserélni gépjárműparkjukat elektromos/hibrid autókra, és ha igen, milyen ütemben és finanszírozási keretek között. A társaságcsoport kontrolling igazgatója Mészáros János a 22 órás verseny alatt (vasárnap 10:00-12:00) fogadóórát tartott, amelyben a csapatok 6-7 percben tehették fel kérdéseiket.

A csapatok a verseny hivatalos polójában

Idén a verseny döntőjének, azaz a prezentációknak a verseny főtámogatója, az OTP Bank a Fáy András Alapítvány székházában biztosított helyet. A vezetői fogadóóra és a hosszantartó kemény munka hasznosnak és eredményesnek bizonyult, hiszen a csapatok a nagyszerű, kreatív, tartalmas és előremutató előadásaikkal komoly feladat elé állították a Szakkollégium vállalati partnerei által delegált tagokból álló szakmai zsűrit. Végül a négy döntőbe jutott csapat közül a zsűri döntése értelmében a Budapesti Corvinus Egyetem: IDEG-Control csapata nyerte a versenyt és ezáltal az OTP Bank által a győztes csapatnak felajánlott 4 db GPS okosórát, második lett a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem: SYNERGY csapata, a harmadik helyet pedig a Miskolci Egyetem: Team Inspiration csapata szerezte meg. A Budapesti Gazdasági Egyetem: 4thSolution csapata pedig a Menedzsment és Controlling Egyesület különdíjában részesült.