2021-11-03 Klára Mercz

Integrált beszámoló, mint a vállalati beszámolás új szintje

November 15-én 16.20-kor kezdődő egy órás tudományos esemény témája az Integrált beszámoló, amelyre vonatkozóan a BGE Pénzügy és a Számviteli tanszék oktatói 2019. óta egy nemzetközi projektben vesznek részt és külön kutatói projektet is indítottak e témára. A téma kismértékben számviteli jellegű, alapvetően a vállalkozások integrált gondolkozásmódjának és erre épülő pénzügyi és nem-pénzügyi adatoknak a jelentési lehetőségeiről szól. Kifejezetten interdiszciplináris téma.

A tervek szerint bemutatásra kerül az EU-s szabályozói környezet és várható jogszabályok, aztán a tartalmi rész összefoglalása, majd következnek a gyakorlati aspektusok. Az esemény végén a hallottak, tapasztaltak, vélemények közös megvitatására is lesz lehetőség.

Az esemény részletei a linkre kattintva elérhetőek.

2021. 11. 15. 16.20-17.20        

Integrált beszámoló, mint a vállalati beszámolás új szintje – előadás és szakmai vita  

Vajon a vállalatok által készített új és nem-kötelezően készített beszámolók tulajdonképpen a fenntarthatóság, a fenntartható fejlődés problémájára adott vállalati válaszok?

Az előadás bemutatja azt a nemzetközi projektet és kutatást, ami az EU szintű szabályozást megelőzően vizsgálja, hogy az integrált beszámolásnak milyen kereteit, szintjét, alkalmazási módjait lehet, avagy kell meghatározni a vállalatok számára arra az egyre erősödő globális beszámolási elvárásra építve, hogy pusztán a pénzügyi információk közzététele napjainkban nem elegendő a befektetők és finanszírozók számára.

Online/Teams