2022-05-19 Klára Mercz

Fenntarthatósági/integrált jelentés – a vállalati értékteremtés eszköze workshop – az INTEREST – INTEgrated REporting for SMEs Transparency projekt záró eseménye

A workshop alaptémáját a rendezvénnyel záruló közel hároméves stratégia partnerség projekt adja, mely az „INTEREST – INTEgrated Reporting for SMEs Transparency” címet viseli és az ERASMUS+ Program keretében valósult meg.

A 2019. novemberében induló nemzetközi projekt – nemzetközi partnerek alkotta konzorciumban – a BGE vezetésével valósul meg. A projekt az Integrált Jelentés (IIRC) kereteit használva a fenntarthatóság értelmezésével, folyamataival, vállalati értékteremtő szerepével és a fenntarthatóságról szóló jelentéssel foglalkozik. A projekt célkitűzése, hogy rámutasson arra, hogy a KKV szektor vállalkozásai számára, ha jelenleg nem is a fenntartható jelentés elkészítése a fő feladat, de az oda vezető úton erősödik a vállalaton belüli integrált gondolkodás, ezáltal a kommunikáció és információáramlás hatékonysága. A fenntarthatósági jelentés folyamat elemeinek közös vállalati megválaszolása a vállalat értékét növeli és tudatosabb vállalatirányítást tesz lehetővé.

Felvezető videó a rendezvényhez: https://www.youtube.com/watch?v=kiS9U03FKXE

A workshopon a projekt legfontosabb eredményeinek bemutatása mellett áttekintjük a jelenlegi szabályozási és fenntarthatóság jelentési irányokat és várható változásaikat, ezek globális és vállalati hatásait és kapcsolódó feladatait, valamint megkérdezzük a már napjainkban is fenntartható jelentést készítő vállalatokat az alkalmazási gyakorlatukról, kihívásokról és eredményekről.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az online regisztráció az alábbi linken érhető el:

https://forms.gle/rffJ5DoCkNodZfHd7